Tagliatelle alla bolognese

4
45 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snipper de ui. Snijd de wortel en bleekselderij in blokjes. Verhit in een braadpan de helft van de boter. Bak de spekreepjes in 5 min. krokant. Schep de spek uit de pan en voeg de rest van de boter toe. Bak de ui, wortel en bleekselderij ca. 4 min. zachtjes.
  • 2 Voeg het gehakt toe en bak het ca. 4 min. op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de wijn, tomatenpuree, tomatenblokjes, laurier en suiker toe. Knip de Italiaanse kruiden fijn en voeg aan de saus toe. Laat de saus met deksel 20 min. zachtjes stoven.
  • 3 Kook intussen in een grote pan de tagliatelle met ruim water en zout beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat kort uitlekken. Neem het laurierblad uit de saus en roer de spekreepjes door de saus. Dien de tagliatelle en saus apart op. Rasp de Parmezaanse kaas eroverheen.

Tagliatelle alla bolognese is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Spaghetti bolognese
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pizza bolognese
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijkgevulde spaghetti bolognese
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle bolognese
45 min-
Bekijk recept

Tagliatelle met chiantisaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met gerookte kip en peer
Bekijk recept
Romige tagliatelle met spekjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met rivierkreeftjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept