Risottoballetjes met mozzarella

20
50 min
Snack
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Breng 360 ml water met de rijst aan de kook. Roer om en voeg het bouillontablet toe. Roer door, zet het vuur laag en laat de rijst met de deksel op de pan in 10 min. bijna gaar worden. Roer af en toe om, om aanbakken te voorkomen. Laat met de deksel op de pan 1 uur afkoelen. Meng de rijst met de Parmezaanse kaas, 1 ei en de kruiden en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de rijst in 20 gelijke porties. Neem een portie rijst en rol deze met vochtige handen om de bolletjes mozzarella. Zorg dat de rijst de mozzarella volledig omhult. Klop de 2 overige eieren los. Rol de balletjes door de bloem, vervolgens door het ei en daarna door het paneermeel. Verhit de olie in een grote pan en frituur de balletjes in 2 porties in 5 min. rondom bruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • 2 U kunt de balletjes een paar uur van tevoren maken. Bewaar ze afgedekt in de koelkast en frituur vlak voor het serveren.

Risottoballetjes met mozzarella is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Pizza quattro gusti
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met kip uit de oven
75 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijst met courgette en mozzarella (baby 12-18 maanden)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rucolasalade met tonijn, artisjok en mozzarella
15 min- Bijgerecht
Bekijk recept

Witlofschuitjes met knapperige rijst-amandelballetjes
45 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Risottoballetjes met tonijn
40 min Snack
Bekijk recept
Risottoballetjes met spinazie
110 min
Bekijk recept
Arancini (risottoballetjes) gevuld met worst & zeekraal-tomatenrisotto
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept