1 Breng 360 ml water met de rijst aan de kook. Roer om en voeg het bouillontablet toe. Roer door, zet het vuur laag en laat de rijst met de deksel op de pan in 10 min. bijna gaar worden. Roer af en toe om, om aanbakken te voorkomen. Laat met de deksel op de pan 1 uur afkoelen. Meng de rijst met de Parmezaanse kaas, 1 ei en de kruiden en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de rijst in 20 gelijke porties. Neem een portie rijst en rol deze met vochtige handen om de bolletjes mozzarella. Zorg dat de rijst de mozzarella volledig omhult. Klop de 2 overige eieren los. Rol de balletjes door de bloem, vervolgens door het ei en daarna door het paneermeel. Verhit de olie in een grote pan en frituur de balletjes in 2 porties in 5 min. rondom bruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
2 U kunt de balletjes een paar uur van tevoren maken. Bewaar ze afgedekt in de koelkast en frituur vlak voor het serveren.
Risottoballetjes met mozzarella is een recept van Albert Heijn