1 Jalapeñopepers laten uitlekken en fijnhakken. Limoen schoonboenen en schil eraf raspen. Limoen uitpersen. In pan 2 eetlepels olijfolie verhitten en rijstkorrels al omscheppend rondom glazig bakken. Kokosmelk, peperstukjes en zout toevoegen en rijst onafgedekt in ca. 20 minuten gaar sudderen. Na ca. 10 minuten 2 dl water toevoegen. Intussen kabeljauwhaas in 4 gelijke stukken snijden en bestrooien met zout en peper. 2 Eetlepels limoensap erover sprenkelen en ca. 10 minuten laten intrekken. Sjalot pellen en fijnsnijden. Spinazie wassen, laten uitlekken en fijnsnijden. Sjalot, spinazie, limoenrasp en 1 eetlepel limoensap door rijst scheppen. Van vuur af rijst ca. 5 minuten afgedekt laten staan. In koekenpan met antiaanbaklaag 3 eetlepels olie verhitten. Kabeljauwhaas op matig vuur 5 minuten bakken, halverwege keren. Rijst in kopje scheppen, aandrukken en boven vier borden keren. Kabeljauw ernaast leggen. Serveren met tomatensalade.
Gebakken kabeljauw met kokosrijst is een recept van Albert Heijn