Aardappelsalade van Birgit

4
30 min
-
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de aardappelen in de schil in water met zout in 20 min. net gaar. Koken in de schil zorgt voor een zachte structuur van de aardappel. Snijd ondertussen de knakworst in kleine stukjes. Halveer de augurken en de bosui in de lengte en snijd ze vervolgens in kleine stukjes.
  • 2 Giet de aardappelen af en laat ze iets afkoelen. Pel de schil eraf en snijd ze in dunne plakken. Meng met de knakworst, de augurk, 2 bosuitjes, de azijn en de mayonaise. Breng op smaak met peper en zout. Laat afgedekt met vershoudfolie in de koelkast minstens 1 uur staan zodat de smaken kunnen intrekken.
  • 3 Meng de rest van de bosui door de salade.
  • 4 Serveertip: U kunt de aardappelen ook in kleine blokjes snijden en mengen met de rest van de ingrediënten. Zo kunt u met een ijslepel heel eenvoudig bolletjes van de salade maken. Of schep de salade in een grote kom en zet deze ondersteboven op een bord of schaal. Haal de kom eraf en strooi wat bosui over de bol salade.

Aardappelsalade van Birgit is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker


Italiaanse aardappelsalade
30 min-
Bekijk recept
Aardappelsalade met haring
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Aardappelsalade met gedroogde tomaat
15 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Ardeense forel in papillot op de barbecue met kruiden en gerookte aardappelsalade
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept