1 Snijd de peper zeer fijn, verwijder de zaadjes. Pel de ui, halveer en snijd in reepjes. Laat boter in een brede pan smelten. Bak hierin de rode peper en ui 3 min. op laag vuur. Schep de helft uit de pan. Voeg toe de wortel, honing, azijn, zout naar smaak en ca. 250 ml water aan pan (zodat worteltjes net onder water staan).
2 Breng aan de kook. Kook tot het vocht bijna verdampt is en de worteltjes gaar zijn. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng met rest uimengsel, naar smaak royaal peper en zout. Klop het ei los met wat water in een diep bord. Meng met bloem, paprikapoeder, peper en zout. Knip de bieslook fijn en roer de helft door de bloem. Verhit de rest van de boter in ruime koekenpan. Haal vis door ei en vervolgens door bloemmengsel.
3 Bak om en om in ca. 6 min. bruin en gaar. Roer rest bieslook door de rijst. Leg de gebakken vis op borden. Schep de worteltjes en rijst ernaast.
Gebakken vis met honingworteltjes is een recept van Albert Heijn