Kabeljauw met wortelpuree

2
25 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Rijst gaarkoken volgens aanwijzing op verpakking. In pan olie verhitten en ui en knoflook zachtjes bakken. Wortel 3 min. meebakken, dan 50 ml water en wat zout toevoegen. Wortel afgedekt in 15 min. op laag vuur gaarstoven. Vis inwrijven met zout en royaal citroenpeper erboven malen. Vis in magnetronschaal leggen en afgedekt 5 min. in magnetron verwarmen op 500 watt. Daarna 5 min. laten nagaren. Vis in 8-10 min. gaarstomen in stoompan kan ook. Met staafmixer of in keukenmachine wortel met stoofvocht pureren. Helft van koriander door puree roeren en op smaak brengen met zout en peper. Gare rijst in 2 kopjes scheppen, goed aandrukken en elk boven bord keren. Wortelpuree over twee borden verdelen en vis erop leggen. Rest van koriander erover strooien.

Kabeljauw met wortelpuree is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Kleurrijke schildersoep
Bekijk recept
Ovenschotel met prei en ananas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken schol met oranjepuree
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met appelmoes en aardappelstoplicht
30 min-
Bekijk recept

Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tuinerwten-muntpuree met kabeljauw en chorizo
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse kabeljauw met noedels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chili-kabeljauw met broccoli en aardappels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept