Italiaanse rijst met sperziebonen en tomaat

4
30 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, schep de rijst daarna op een grote schaal om even te laten afkoelen. Kook de sperziebonen in 5 minuten gaar en knapperig. Verwarm de olie in een grote wok of braadpan, fruit hierin de gesnipperde uien tot ze goudbruin zien. Schep de cherry tomaten erbij en bak ze al omscheppend nog een minuut mee. Voeg de rijst toe en bak het geheel omscheppend op hoog vuur, tot de rijst goed heet is. Schep de geraspte kaas door de rijst. Scheur de basilicumblaadjes grof en schep ze losjes door de rijst, verdeel de mozzarella erover. Serveer met de sperziebonen.

Italiaanse rijst met sperziebonen en tomaat is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Lamsboutsalade met tomaat-sojasalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige tomaat-basilicumpasta
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met tomaat-appelchutney
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Italiaanse verrassingsballetjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse aardappelsalade
30 min-
Bekijk recept
Italiaanse sinaasappeltrifle
85 min- Nagerecht
Bekijk recept
Italiaanse plaattaart
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept