Aubergine gevuld met pittig fijngehakt

4
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand
  • 4 Aubergines wassen, in lengte halveren en tot ca. 1 cm van rand uithollen (vruchtvlees wordt niet gebruikt). Uien pellen en snipperen. Tomaatblokjes laten uitlekken, sap opvangen. In pan olie verhitten en uien ca. 2 minuten fruiten. Fijngehakt en kruiden toevoegen en ca. 4 minuten bakken. Tomaatblokjes toevoegen en ca. 1 minuut verwarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Aubergines hoog opvullen met gehaktmengsel en in ovenschaal leggen. Kaas erover verdelen. Tomatensap op bodem van schaal schenken. Aubergines in midden van oven in ca. 40 minuten gaar en lichtbruin bakken. Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing. Aubergines serveren met rijst.

Aubergine gevuld met pittig fijngehakt is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kip in yoghurt met mangochutney
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Forel met kruidenvulling
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groenteballetjes met romige tomatensaus
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Griekse pastei
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Puntpaprika met aubergine
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Aubergine met tomaten en mozzarella
30 min- Bijgerecht
Bekijk recept