Kip met dadel-amandelsaus

4
30 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing. Ui pellen en snipperen. Dadels halveren, pitten verwijderen en dadels in reepjes snijden. Kipfilet bestrooien met zout en peper. In braadpan olie verhitten. Kipfilet in ca. 3 minuten rondom bruinbakken. Ui ca. 1 minuut meebakken. Dadels en 300 ml water door kipfilet scheppen. Geheel afgedekt ca. 10 minuten stoven. Sperziebonen schoonmaken en in ca. 8 minuten beetgaar koken. In droge koekenpan amandelschaafsel in ca. 2 minuten bruin roosteren. Kipfilet uit pan halen en warmhouden. Saus binden met allesbinder. Amandelschaafsel door saus scheppen en ca. 1 minuut meewarmen. Saus op smaak brengen met zout en peper. Kipfilet serveren met saus, rijst en sperziebonen.

Kip met dadel-amandelsaus is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Kip met reuzengarnalen in amandelsaus
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip in saffraan-amandelsaus
55 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Asperges met kiprollade in kerriesaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pescado Almendrado uit Mexico (Zeebaars in amandelsaus) met tarte tatin van zoete aardappel
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept