Vietnamese kipschotel

4
30 min -
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Zakje marinademix (uit doos) met 3 eetlepels olie in schaal tot gladde massa roeren. Kip erdoor scheppen en ca. 15 minuten laten intrekken. Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing. In droge pan met antiaanbaklaag pinda's in ca. 1 minuut lichtbruin roosteren. Komkommers schillen en in plakjes schaven. Dressing kloppen van rest van olie, azijn, zout en peper. Komkommer en dressing goed mengen. Gemarineerde kip in wok onder voortdurend omscheppen in ca. 5 minuten bijna gaar roerbakken (zonder extra olie). Groentemix erdoor roeren en ca. 2 minuten meebakken. Sausmix en 300 ml water door kip-groentemengsel scheppen. Geheel aan de kook brengen en ca. 3 minuten zachtjes doorkoken. Bestrooien met pinda's. Serveren met rijst en komkommersalade.

Vietnamese kipschotel is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Kip met rijsttimbaaltje en courgettestukjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Coq au vin (Kip in rode-wijnsaus)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hete kipschotel
20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spitskoolschotel met satésaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Monique van Loons geroosterde eendenborst op Vietnamese salade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vietnamese kalkoen à la minute
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vietnamese lenterolletjes
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Vietnamese sla-gehaktrolletjes
40 min Bijgerecht
Bekijk recept