Rolletjes van serranoham en pesto met groene asperges en garnalen

4
45 min
-
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 In pannetje azijn aan de kook brengen en op hoog vuur in ca. 2 minuten tot helft inkoken. Laten afkoelen. In kom metje boter en pesto door elkaar mengen. Op werkvlak 4 vellen plasticfolie à 30 x 40 cm uitspreiden. Op elk vel 2 plakjes ham naast elkaar leggen met 2 plakjes ham erop. Ham bestrijken met pestoboter. Met behulp van folie ham oprollen tot spiraal. Folie rond rolletjes vouwen en in koelkast laten opstijven. Asperges wassen en houtachtige uiteinden (ca. 2 cm) eraf snijden. Asperges in 6 à 8 minuten beetgaar koken. Intussen in kom balsamicoazijn en olie met zout en peper tot dressing kloppen. Basilicum fijn knippen en over twee kommen verdelen. In beide kommen elk 1 dl dressing schenken. Garnalen door dressing in een van de kommen scheppen en tot gebruik in koelkast zetten.Asperges afspoelen onder koud water. In lengte halveren en in stukjes snijden. Aspergestukjes door dressing in andere kom scheppen en tot gebruik in koelkast zetten.
  • 2 Krop- en friséesla wassen, uitslaan en in stukjes scheuren. Van veldsla worteltjes verwijderen. Sla over vier borden verdelen. Hamrolletjes in dunne plakjes snijden en over sla verdelen. Garnalen en aspergestukjes over salade verdelen. Besprenkelen met rest van dressing.

Rolletjes van serranoham en pesto met groene asperges en garnalen is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Nasi met garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ananascurry met garnalen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Curry met groene kool en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese lasagne met gehakt en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Cannelloni met wintergroenten
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tortilla pesto rolletjes
Bekijk recept
Fusion rolletjes
10 min Snack
Bekijk recept
Arabische salade met courgetterolletjes
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept