Kip in deeg met ui en citroen

4
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit 2 el boter in een hapjespan en fruit de ui hierin 5 minuten. Roer de kipreepjes, kruiden en wat zout en peper erdoor en stoof alles in ca. 4 min. gaar. Laat dit mengsel iets afkoelen.
  • 2 Roer in een maatbeker de eieren en room met naar smaak zout en peper door elkaar. Rasp de schil van de citroen boven het roommengsel.
  • 3 Halveer de vellen filodeeg. Bestrijk 4 halve vellen met gesmolten boter en leg ze elk in een vormpje. Bestrijk nu weer 4 halve vellen met boter en leg ze een achtste slag gedraaid op de vorige. Herhaal dit met de overig 8 halve vellen.
  • 4 Verdeel de kip en uien over de bakjes. Schenk het roommengsel erop en vouw het deeg er losjes overheen. Plaats de vormpjes op het rooster in het midden van de oven en bak de taartjes in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Lekker met een tomatensalade.

Kip in deeg met ui en citroen is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Schnitzel, citroen en courgette
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met citroen-roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pulled pork met venkelzaad, knoflook en citroen
315 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle makreellasagne met Hollandse garnalen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept