Aardappelsalade met Parmaham en witlof

4
40 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kaas ontkorsten en in blokjes snijden. Witlof schoonmaken, blaadjes van stronkjes pellen. Ananas in lengte in vieren snijden. Harde kern eraf snijden. Vanaf kroon met mes vlak langs schil vruchtvlees lossnijden. Ananasparten in stukjes snijden. Sap in kom opvangen. Dressing kloppen van olie, azijn, zout en peper. Aardappels goed schoonboenen en in plakjes snijden. In pan met weinig water en zout aardappels in ca. 10 minuten beetgaar koken. Aardappels afgieten en warm door dressing scheppen. Laten afkoelen. Intussen ham in droge koekenpan krokant bakken. Op keukenpapier laten uitlekken en afkoelen. Ham in stukjes breken.
  • 2 Witlof over vier borden verdelen. Opgevangen ananassap erover sprenkelen en peper erboven malen. Kaas en ananas door aardappelsalade mengen. Bieslook erboven fijn knippen. Aardappelsalade op lof scheppen. Ham erover verdelen. Lekker met warme walnotenciabatta.

Aardappelsalade met Parmaham en witlof is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken witlof met balsamico en pijnboompitten
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Schelpjes met romige makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Witlof met rozemarijn en bacon uit de oven
10 min -
Bekijk recept
Arabische salade met courgetterolletjes
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept

Italiaanse aardappelsalade
30 min-
Bekijk recept
Aardappelsalade met haring
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Aardappelsalade met gedroogde tomaat
15 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Ardeense forel in papillot op de barbecue met kruiden en gerookte aardappelsalade
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept