Asperges op gegrild stokbrood

4
20 min
-
2 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Breng in een grote pan ruim water met zout aan de kook. Schil de asperges met een dunschiller rondom van vlak onder het kopje naar beneden. Snijd de houtachtige uiteinden eraf. Kook de asperges 10 minuten. Draai het vuur uit en laat ze nog 10 minuten in het kookvocht staan. Laat de asperges in een vergiet uitlekken en afkoelen. Verwarm de ovengrill voor. Snijd het stokbrood schuin in 8 plakken. Rooster de plakken stokbrood op een bakplaat onder de grill 1-2 minuten per kant goudbruin. Meng de yogonaise met de mosterd en bestrijk hiermee het geroosterde stokbrood. Leg de stokbroodjes op vier borden en verdeel de rucola en plakjes pekelvlees over de broodjes. Leg op elk broodje 1 of 2 asperges en breng op smaak met wat (versgemalen) peper. Serveer de stokbroodjes direct.

Asperges op gegrild stokbrood is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Rode poon in visbouillon
20 min-
Bekijk recept
Kruidige erwtjesspread
20 min-
Bekijk recept
Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vegetarische balletjes met rodekool
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Velouté van groene asperges
20 min
Bekijk recept
Gegrilde asperges met pecorino
Bekijk recept
Farfalle met groene asperges en chips van ham
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Quiche met groene asperges
70 min Hoofdgerecht
Bekijk recept