Hartige wentelteefjes met uiencompote

4
40 min
-
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 In pan 2 el olie verhitten. Ui erdoor scheppen en afgedekt in 10 min. zachtjes gaar laten worden. Regelmatig omscheppen. Kerriepoeder erdoor scheppen en ui zonder deksel nog 1-2 min. zachtjes bakken. Van vuur af abrikozenjam erdoor roeren. Compote laten afkoelen en op smaak brengen met zout en peper.
  • 2 In diep bord eieren loskloppen met melk, Provençaalse kruiden en zout en peper naar smaak. Sneetjes brood diagonaal halveren, een voor een door eimengsel wentelen en op elkaar in ander diep bord leggen. Restant van eimengsel erover schenken. Sneetjes brood zo 10 min. laten weken. In koekenpan 2 el olie verhitten. Sneetjes brood een voor een aan beide kanten in geraspte kaas drukken. Sneetjes met 4 tegelijk in hete olie goudbruin bakken. Wentelteefjes dakpansgewijs op vier borden leggen en uiencompote ernaast scheppen. Lekker met een winterse salade met witlof, veldsla en rodekool.

Hartige wentelteefjes met uiencompote is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Beefburgers met uiencompote
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurdesembrood met Ardennerpaté en ajuincompote
25 min
Bekijk recept
Rode uiencompote met mozzarella-tomaten uit de oven
30 min-
Bekijk recept
Lamsmedaillons met spinazie
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Hartige broodtaartjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentequiche
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hartige appelbollen
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Hartige taart met gerookte kip en paprika
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept