Uiensoep

6
30 min
Voorgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Eieren in ca. 9 minuten hard koken. Uien pellen en in ringen snijden. In (soep)pan boter verhitten en uien ca. 5 minuten lichtbruin bakken. Bloem toevoegen en ca. 1 minuut met uien meebakken. Bouillontablet en 1250 ml water al roerend toevoegen en aan de kook brengen. Soep ca. 10 minuten zachtjes laten koken. Op smaak brengen met azijn, zout, peper en nootmuskaat. Intussen korst van kaas snijden en kaas raspen. Eieren pellen en fijn hakken.
  • 2 Eieren over vier diepe borden verdelen. Soep in borden scheppen en bestrooien met kaas. Serveren met dikke sneetjes witbrood.

Uiensoep is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Gepofte uiensoep met kaastompoesjes en cresson
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Hollandse uiensoep met tostirepen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kaasbrood met uiensoep
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Uiensoep met tofu
40 min Voorgerecht
Bekijk recept

Gepofte uiensoep met kaastompoesjes en cresson
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Hollandse uiensoep met tostirepen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kaasbrood met uiensoep
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Uiensoep met tofu
40 min Voorgerecht
Bekijk recept