Capunata

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Leg de aubergines laag voor laag in een vergiet en strooi het zout over elke laag. Laat ongeveer een uur staan. Spoel ze daarna en droog ze af met keukenpapier.
- Verhit ongeveer tweederde van de olie in grote pan en bak de aubergines voor een minuut of tien. Haal de aubergines uit de pan en zet opzij.
- Blancheer de selderij in kokend water voor 5 minuten, laat ze uitlekken en zet opzij.
- Verhit de olie in de pan opnieuw en bak de ui tot deze goudbruin is, voeg daar de passata en de helft van de basilicum toe. Laat een minuut of tien inkoken en voeg daarna de selderij, de peer, de kappers, de olijven, de pijnboomputten, suiker en azijn toe. Laat het geheel onder af en toe roeren nog 20 minuten inkoken.
- Doe nu de aubergine en de rest van de basilicum in de pan en laat nog zo'n 10 minuten doorkoken.
- Haal de pan van het vuur en laat het mengsel afkoelen tot dat het nog net warm is. Schep het nu voorzichtig over op een platte schaal. De aubergine moet nu ongeveer al het vocht van de passata hebben opgenomen.
- Laat de schotel nog een aantal uren staan. Serveer op kamertemperatuur, strooi op het laatst nog wat basilicum voor garnering en de gehakte amandelen over de Capunata.

Capunata is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker