Breng een halve liter water met de piment en de bouillontablet aan de kook. Voeg de rijst toe. Kook de rijst in circa 8 minuten zachtjes gaar. Maak intussen de paprika en bleekselderij schoon en snijd ze in kleine blokjes. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in dunne ringetjes. Snipper de bolletjes gember fijn. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in plakken van de pit.Houd 4 plakken achter en snijd de rest in kleine stukjes. Snijd de banaan in plakjes. Pers de limoenen uit. Schep de paprika- en bleekselderijstukjes en de helft van het limoensap door de gare rijst. Laat de rijst in gesloten pan nog ca. 15 minuten staan. Doe de koriander met de helft van de bosui, de gember en de rest van het limoensap in de keukenmachine. Pers de knoflook erboven uit. Voeg de sambal, azijn, gembersiroop, olie en 2 eetlepels water toe en meng het geheel tot een gladde saus. Breng de saus op smaak met zout en peper. Schep de bosui, mango, banaan en cashewnoten door de rijst en warm het geheel al omscheppend nog even goed door. Schep de Caraibische rijst in een schaal en garneer met de schijven mango. Geef het sausje er apart bij.