carpaccio van asperges en garnaaltjes

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Schil de asperges (de topjes niet) en bewaar de schillen. Snijd de asperges in dunne lange repen en besprenkel die met het citroensap. • Laat de schillen 15 minuten zachtjes koken in 1 dl water met de fijngesneden sjalot. Zeef het kookvocht en laat het verder inkoken tot u een volume van ongeveer 4 eetlepels overhoudt. • Meng dit kookvocht met de olijfolie, de notenolie, de wijnazijn, de witte wijn, peper en zout. Meng de aspergerepen met deze dressing en met de garnalen en laat het mengsel 15 minuten trekken in de koelkast. • Verdeel de raketsla over vier borden en schep een portie van het aspergegarnalenmengsel in het midden van elk bord. Besprenkel alles met nog wat dressing. Bestrooi de carpaccio met pijnappelpitten en dien meteen op.

carpaccio van asperges en garnaaltjes is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Tasty Tom-trostomaten met garnalen en dragon
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Witlofschuitjes
10 min Snack
Bekijk recept
Courgette-crèmesoep met Hollandse garnalen
40 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Omelet met dragon en tapenade van gedroogde tomaat, grijze garnalen en zure room
Lunchgerecht
Bekijk recept

Carpaccio van champignons met gerookte eendenborst
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van appel met maatjes
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van gerookte eendenborst met roze pompelmoes
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Bruschetta's met carpaccio
30 min - Voorgerecht
Bekijk recept