Borstel en schraap de mosselen, verwijder de baard, spoel met zuiver water en verwijder de gebroken of open Schil en snij de wortelen in julienne, doe hetzelfde met de selder en de prei. Pel en hak de ui fijn. Pel en ontkiem het teentje look. Hak fijn. Verwarm 15 g boter in een grote kookpot en voeg er de groenten aan toe. Bak ze gedurende een tiental minuutjes aan en doe er de peperkorrels, de laurier, de tijm en de witte wijn bij. Voeg de uitgelekte mosselen toe als de wijn begint te pruttelen en giet er een glaasje water bij. Dek af. Schud de kookpot na enkele minuten zodat de mosselen die zich bovenaan bevinden onderaan terechtkomen en omgekeerd. Haal van het vuur als de meerderheid van de mosselen zich geopend hebben. Voeg de room toe. Proef van het kookvocht en controleer de kruiding. Dien met wat citroensap op in een diep bord, een kom of een mosselpotje. Gooi de mosselen die zich niet geopend hebben weg.
Cassolette van mosselen met zachte groenten is een recept van Jerryke's Cuisine