De witte bonen weken zoals vermeld op de doos. Daarna verwarm je eerst de confit de canard en laat hem dan afkoelen.Het vet hou je. De bonen éénmaal geweekt, laat je uitlekken . Daarna doe je in een pot, de bonen, de wortel in schijfjes gesneden, de ui in zijn geheel , de tijm en laurier en 2 soeplepels van het ganzevet toe. Alles overgieten met water en 40 minuten laten koken zonder deksel. Zout toevoegen indien nodig na 20 minuten. Je snijdt de andere ui in kleine stukjes, de look geperst, samen met een lepel ganzevet, peper en zout. Dit laat je sudderen. In een pan laat je de spieringkotletten bakken aan beide kanten. Dit voeg je bij confit de canard. Hierbij doe je de witte bonen met 30 cl van het vocht + de soeplepel tomatenpuree. Alles verder laten sudderen, zonder deksel en dit gedurende 30 minuten. De oven voorverwarmen(180°=th.6) De worsten bakken en toevoegen bij de rest. Chapelure strooien over het geheel en dit laten gratineren in de oven gedurende 15 minuten Opdienen met stokbrood