Voor de kip: Verhit een eetlepel olijfolie in een braadpan en bak de stukken kip aan alle kanten goudbruin. Schil de uien en de teentjes look, verwijder de lookpitjes en snijd de uien en de look in niet al te kleine stukken. Was de Spaanse pepers en snijd ze middendoor. Verwijder vervolgens de zaadjes en snijd de pepers in reepjes. Zijn de stukjes kip mooi bruin gebakken, voeg er dan de ui, de look en de Spaanse peper bij en strooi er wat peper en zout overheen. Laat alles gedurende ongeveer 10 minuten op een klein vuurtje bakken in een open pan. Giet vervolgens 1/2 dl water in de pan en leg er het deksel op. Laat de kip gedurende 15 minuten gaar worden. Voor de rijst : Verhit een eetlepel olijfolie in een wokpan en bak hierin de rijst. Roer er voortdurend met een houten spatel doorheen, tot de rijst glazig wordt. Voeg dan het water bij de rijst en laat 20 minuten op een klein vuurtje gaar worden. Neem de gare kip en de toegevoegde ingrediënten uit de pan en verwijder het bakvet. Doe de tomatenpuree in de pan, voeg de sherry toe en breng de saus al roerend aan de kook. Snijd de chorizo in kleine stukjes en voeg die samen met de stukken kip bij de saus. Laat nog enkele minuten stoven. Schep de gare rijst in een diepe schaal en leg er de roomboter in stukjes op. Roer die met een lepel doorheen de rijst. Leg de kip, de ui en de Spaanse peper op de rijst, overgiet met de saus en serveer.