Champignon-biersoep

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Maak de champignons schoon en snij ze in dunne plakjes. Verhit de olie en fruit hierin de champignons ca. 2 minuten. Maak de ui schoon en snij hem klein. Voeg de ui aan de champignons toe en fruit het geheel nog eens 5 minuten. Roer de bloem door het champignon-uienmengsel. Voeg de tomatenpuree toe en daarna, onder voortdurend roeren het water of de bouillon en het bier.
- Breng de soep aan de kook en blijf roeren tot een gebonden geheel is ontstaan. Voeg het laurierblad en zout en peper naar smaak toe en laat de soep nog ca. 15 minuten zachtjes doorkoken. Voeg 5 minuten voor het verstrijken van de kooktijd de peterselie aan de soep toe.

Champignon-biersoep is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Biersoep met gekarameliseerde ui
45 min Voorgerecht
Bekijk recept
Biersoep
30-60 min -
Bekijk recept
Hollandse Biersoep (oud Bruin)
10-20 min -
Bekijk recept
Dikke Biersoep Uit Limburg
0-10 min -
Bekijk recept

Pasta met rode zalm
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige champignon-pastaschotel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipschnitzel met gepofte aardappel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hollandse bonenstoof met spek, prei en ui
13 min Hoofdgerecht
Bekijk recept