Verhit de boter in een pan en fruit hierin de uiringen en de knoflook gedurende 2 minuten. Voeg de champignons toe en fruit deze onder voortdurend omscheppen 3 minuten. Voeg de tomaten, de wijn, de tomatenpuree, de oregano en wat zout en peper toe. Breng het geheel aan de kook. Draai de hittebron iets lager en laat alles 5 minuten flink koken tot een vrij dik mengsel is ontstaan. Laat het champignon-tomatenmengsel afkoelen. Roer van de olie, de azijn, de mosterd ! en wat zout en peper in een kommetje een lobbig sausje. Roer het sausje door het afgekoelde champignon-tomatenmengsel en laat het gerecht 1 uur op een koele plaats staan, zodat alle smaken zich kunnen vermengen. Serveer de champignons a la greque bestrooid met de fijngehakte peterselie en gegarneerd met enkele olijven. Tip: je kan ook wat curryketchup toevoegen volgens smaak, en een scheutje whisky.