Charlotte van aubergine met yoghurt-muntsaus

2 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De aubergines in de lengte in repen van 3 mm dik snijden. Besprenkelen met olijfolie, peper en zout en in de oven grillen op 200°C gedurende 60 minuten. De huid en de zaden van de tomaten verwijderen. Het vruchtvlees in vier partjes verdelen en besprenkelen met olijfolie en kruiden met peper en zout. 60 minuten in een oven plaatsen op 100°C. De vulling bereiden. De paprika onder de grill plaatsen. Vel, zaden en zaadlijsten verwijderen. Het vruchtvlees in blokjes snijden en met de versnipperde sjalotten, kleingesneden courgette, knoflook, een snuif suiker en tijm in olijfolie stoven. De oventomaten en de versneden gedroogde tomaat toevoegen en een half uurtje zachtjes laten stoven. De farce mixen en warm houden. De wanden van vier timbaaltjes aan de binnenkant bekleden met plakken aubergine en de vormen vullen met farce. Alles een nacht laten rusten op een koude plaats. De timbaaltjes keren op borden, de muntsaus rondom gieten en versieren met blokjes rode biet.

Charlotte van aubergine met yoghurt-muntsaus is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Perzische rijst met linzen
20 min
Bekijk recept
Lamskoteletjes met yoghurt-muntsaus
30 min-
Bekijk recept
Gevulde paprika met Marokkaanse couscous
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pikante lamsboutlapjes met frisse appelsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Charlotte met kastanjes
Nagerecht
Bekijk recept
Aardbeien charlotte
60 min-
Bekijk recept
Frambozencharlotte
50 min Nagerecht
Bekijk recept
Aardbeien-mascarponecharlotte met witte chocolade
150 min- Nagerecht
Bekijk recept