De pompoen schillen, in stukken sijden en de pitjes verwijderen. De juiste hoeveelheid vruchtvlees afwegen en er met de centrifuge sap van maken. De gelatine weken in koud water. Het eigeel met de suiker opkloppen tot een wit schuimig mengsel en er voor 1 charlotte 150 gram pompoensap en het maiszetmeel doorroeren. Het mengsel 1 min. laten opwarmen onder voortdurend kloppen. De gelatine uitknijpen en bij het mengsel voegen. Grondig roeren en laten afkoelen. De room stijfkloppen. De wanden van een charlottevorm bekleden met de lepelbiscuits. Wanneer het pompoenmengsel half opgesteven is, er voorzichtig de room doorroeren. Dit mengsel in de vorm scheppen en een nacht in de koelkast laten staan. De charlotte uit de vorm halen en versieren met toefjes slagroom. Op ieder bord een schijf charlotte leggen en er het resterende pompoensap omheen gieten. De gelatine in dit gerecht kan vervangen worden door agar-agar. Smakelijk !