Charlottegratin met roquefort

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor op stand 6 (180° C). Beboter een grote ovenschotel. Schil de aardappelen en snij ze in schijfjes van +/- 3 mm dik. Spoel ze af en dep ze droog met een handdoek. Haal de blaadjes van de tijm. Verkruimel de roquefort ("tip 1"). Plet de gepelde noten met de platte kant van het lemmet van een groot mes. Klop de eierdooiers op met de melk, de room, de roquefort, het zout en de peper ("tip 2"). Verdeel de helft van de aardappelen in een egale laag over de schotel. Bestrooi met de geplette noten. Overgiet met de helft van het room-roquefortmengsel, bedek alles met de resterende aardappelschijfjes en de rest van het mengsel. Bestrooi met stukjes boter en de tijm. Bedek de schotel met aluminiumfolie om uitdroging te vermijden en laat 1 u. bakken in een hete oven tot al het vocht is opgenomen. Verwijder de aluminiumfolie en laat nog 15 min. bakken op stand 7 (210° C) tot de bovenkant goudkleurig is. Tips: 1. Zorg dat de twee aardappellagen even dik zijn en verdeel de kaas gelijkmatig over het gerecht. Zo wordt alles in gelijke mate gaar. De roquefortkruimels moeten ongeveer even groot zijn. Als je geraspte kaas gebruikt, vermijd je best brokken.

2. Dankzij het eierdooier-roommengsel krijg je een goudkleurig en knapperig gratineergerecht. Onnodig dus om geraspte kaas over het gerecht te strooien. Met een groene salade en azijnkruiden is deze gratineerschotel een volledig vegetarisch gerecht. Met Bayonneham is het dan weer een feest voor vleesliefhebbers.

Charlottegratin met roquefort is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Radijssalade met blauwaderkaas
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Minipizza's met roquefort
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Driehoekjes van selder met roquefort
20 min Snack
Bekijk recept
Eikenbladsalade met kippenlevertjes
20 min
Bekijk recept