Pel de ui en snijd deze in snippers pel de knoflook en doe ze door de pers. Neem een niet te kleine hapjespan en doe daarin een scheut olijfolie, als die heet is doe het gehakt erbij en maak die los en bak het rul en bruin. dan gaan de ui en de knoflook erbij en de gemalen of gehakte chilli's pas op , de poeder en versgehakte Chilli verschillen sterk in smaak en sterkte dus proeven..... laat dit geheel een minut of 5 even lekker door pruttelen. Doe dan de tomatenpuree er bij en het blik met de tomaten en de jus ..even doorroeren en met delksel 20 tot 30 minuten laten sudderen. Dan gaan de Kidney beans er bij en de oregano en de cumin evenals wat bouillon.... let op met die bouillon bepaalt U de dikte van de Chilli, peper en zout naar believen en laat het geheel nog een tiental minuutjes pruttelen. ( chilli mag best een uurtje of zo opstaan, hoel langer hij pruttelt hoe beter de smaken vermengd worden. Serveren met Mais Chips of vers stokbrood.