Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap asin) aan de kook. Voeg de mihoen toe aan het kokende water en laat de mihoen ca. 2 minuten koken. Direct afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken. Snijd de worteltjes in dunne plakjes. Hak de pinda´s grof. Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. Voeg een scheutje olie toe en roerbak de wortelplakjes en snijbonen ca. 5 minuten voorzichtig gaar. Voeg de mihoen, de grofgehakte pinda´s en de woksaus naar smaak (ca. 8 eetlepels) toe en roerbak voorzichtig nog 2 minuten. Schep de mihoen in diepe borden of kommen en bestrooi met wat seroendeng. Zet Sambal en de rest van de Seroendeng op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen en erbij te nemen. Tip: Voeg aan het gerecht 300 g stevige kort gewokte visfiletblokjes en een handje verse spinazie toe.
Chili-gembermihoen met zomergroenten is een recept van Jerryke's Cuisine