Chili-gembermihoen met zomergroenten

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap asin) aan de kook. Voeg de mihoen toe aan het kokende water en laat de mihoen ca. 2 minuten koken. Direct afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken. Snijd de worteltjes in dunne plakjes. Hak de pinda´s grof. Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. Voeg een scheutje olie toe en roerbak de wortelplakjes en snijbonen ca. 5 minuten voorzichtig gaar. Voeg de mihoen, de grofgehakte pinda´s en de woksaus naar smaak (ca. 8 eetlepels) toe en roerbak voorzichtig nog 2 minuten. Schep de mihoen in diepe borden of kommen en bestrooi met wat seroendeng. Zet Sambal en de rest van de Seroendeng op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen en erbij te nemen. Tip: Voeg aan het gerecht 300 g stevige kort gewokte visfiletblokjes en een handje verse spinazie toe.

Chili-gembermihoen met zomergroenten is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Tempura van tilapia en zomergroenten
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met zomergroenten en kabeljauw
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Plaattaart met zomergroenten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hollandse macaroni met zomergroenten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Afrikaanse braaiworst
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Ovenchili
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wraps met chili-peterseliedip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pulled pork met venkelzaad, knoflook en citroen
315 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept