1 Breng 1 1/2 liter water met de bouillontabletten aan de kook en laat de spareribs 30 minuten op een heel laag vuur koken. Neem ze uit de pan en laat ze goed uitlekken.
2 Pel intussen de teentjes knoflook. Roer de sojasaus met de sherry, het zout, de suiker, het vijfkruidenpoeder en de honing door elkaar en pers de knoflook erboven uit.
3 Dep de spareribs droog, leg ze in een ruime schaal en bestrijk ze met de marinade. Laat het vlees afgedekt in de koelkast 1 uur marineren.
4 Dep de spareribs droog. Rooster ze ± 10 minuten op het rooster boven de gloeiende barbecue aan beide kanten mooi bruin. Serveer de spareribs met de chilisaus. Lekker met een oosterse salade van wortel, sperziebonen en taugé. Voedingswaarde p.p. ca. Energie: 1783 kJ / 425 kcal Eiwit: 24 gram Vet: 26 gram Koolhydraten: 22 gram IJzer 3 mg