Chinese zoetzuur met kip, Chinese kool en mango

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snijd de kipfilet in stukjes. Roer de inhoud van het zakje marinademix (uit het pakje) met 2 eetlepels olie glad. Voeg de stukjes kip toe, meng het goed en laat het 15 minuten trekken. Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap asin) aan de kook. Voeg de mie toe, kook deze in ca. 12 minuten gaar. Trek de mie na 2 minuten koken met 2 vorken los en roer tijdens het koken nog even om. Afgieten in een vergiet en goed laten uitlekken. Maak ondertussen de kool schoon en snijd in smalle repen. Verwijder de platte pit en schil de mango, snijd het vruchtvlees in blokjes. Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. Wok de stukjes kip 3 minuten in de droge wok. Voeg de koolreepjes, de mangoblokjes,

3.5 dl water en de sausmix (uit het pakje) toe. Breng het gerecht al roerende aan de kook en laat het 8 minuten zachtjes pruttelen. Voeg op het laatst de peterselie toe. Verdeel de warme mie over 4 kommen of borden en schep de zoetzure saus erop. tip: Vervang kipfilet door kalkoenreepjes of blokjes tofu. Gebruik in plaats van Chinese kool een andere kool zoals spitskool of paksoi.

Chinese zoetzuur met kip, Chinese kool en mango is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Mango-frambozenjelly's
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Rijstsouffle met mango
90 min Nagerecht
Bekijk recept
Tartaar van mango en pompoen
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Jamie Olivers geroosterde havermout met mango, blauwe bessen & yoghurt
10 min
Bekijk recept

Koolvis met Chinese groenten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese kip in hoisinsaus
140 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese lasagne met gehakt en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groene kruidenmie met spitskool
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept