- Snijd het citroengras in dunne ringetjes.
- Halveer de chilipepers, verwijder het zaad en bak de chilipepers dan fijn.
- Schil de gemberwortel en rasp hem fijn.
- Wrijf de uien, tenen knoflook, chilipeper, het citroengras, de gember, zwarte peper en koriander fijn in een vijzel.
- Schil de bataten en snijd ze vervolgens in blokjes van 1,5 centimeter.
- Schil de papaja's, snijd ze doormidden en lepel het zaad eruit. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 2 cm.
- Dop de erwten, blancheer ze kort in lichtgezouten water en spoel ze dan af onder de kraan.
- Verhit de olie in een grote koekenpan en roerbak hierin het specerijenmengsel ongeveer 3 minuten.
- Voeg de blokjes papaja toe aan het specerijenmengsel. Schenk de groentefond en kokosmelk erbij en roer alles voorzichtig door elkaar.
- Laat het geheel ongeveer 20 minuten op een laag vuur sudderen.
- Voeg vervolgens de blokjes bataat toe en laat alles nog 15 minuten zachtjes koken.
- Voeg de doperwten 5 minuten voor het einde van de kooktijd toe. Breng op smaak met zout.
- Rooster de kokos in een voorverhitte koekenpan met anti-kleeflaag goudbruin.
- Schep de curry naar wens in diepe borden of kommen en strooi de geroosterde kokos erover.
- Basmatirijst past hier uitstekend bij."}}