Curry van kip en spruitjes

2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Dep de kipfilet droog met keukenpapier. Snipper de ui en hak de knoflookteen fijn. Halveer hierna de spruitjes en hak de peterselie fijn. Snijd tot slot de winterwortel in reepjes. Verhit een wok droog voor en schenk er straalsgewijs de zonnebloemolie in. Roerbak hierin de kipfilet en de uisnippers gedurende ongeveer 4 minuten goudbruin. Voeg dan de knoflooksnippers toe en strooi het kerriepoeder erover. Roerbak gedurende 1 minuutje. Strooi over dit mengsel de bloem en roerbak opnieuw gedurende 1 minuut. Roer er vervolgens de helft van de drinkyoghurt bij en breng de saus aan de kook. Voeg hierna de rest van de drinkyoghurt toe. Voeg dan de kokos en gembersiroop erbij en breng de kerriesaus aan de kook. Schep de spruitjes en de winterwortel in de wok, roer om en dek de wok af. Stoof dan op een laag vuurtje de kip en groenten lekker gaar in pakweg 20 minuten. Roer de peterselie erbij en serveer het gerecht direct. Geeft er rijst bij.

Curry van kip en spruitjes is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Hollandse spruiten uit de koekenpan
20 min-
Bekijk recept
Spruitjes met ham
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Fettuccine met spruitjes en kip
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Indiase kipcurry met spruitjes
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Bloemkoolrijst met groente, gele curry en ei
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Viskoekjes met rode curry
35 min Snack
Bekijk recept
Curry met groene kool en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Jonnie Boers pompoen met pistache en rode curry
1u30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept