Gebruik voor de bereiding een grote pan, een hapjespan (hoge pan) of wok. Een pan heeft de voorkeur op een wok vanwege zijn groter warmteoppervlak zodat de rijst sneller gaar wordt. Kipfilets in blokjes snijden en kruiden met kippenkruiden en eventueel peper en zout. Bakken in olijfolie tot ze gaar zijn. Op het laatste moment de in stukjes gesneden chorizoworst toevoegen en nog even meebakken. Kip en chorizo uit de pan halen. Ui en knoflook fijnsnijden, paprika in reepjes snijden. De ui en knoflook fruiten in olijfolie in dezelfde pan als deze van de kippenblokjes. Daarna paprikareepjes toevoegen en laten zacht worden. Bouillon warm maken. Saffraan en een half glas witte wijn toevoegen. De bekomen bouillon, rijst, kippenblokjes en chorizo toevoegen aan de ui, look en paprika. Op hoog vuur de paella verwarmen en regelmatig omroeren tot al het vocht verdwenen is. Indien de rijst nog niet gaar is nog bouillon toevoegen. De laatste 5 minuten erwtjes en maïs toevoegen. Op het laatste moment ook de zeevruchten toevoegen en kort mee verwarmen. Daarna vuur afzetten en de paella 10 minuutjes laten rusten met een deksel op de pan. Opdienen op borden versierd met peterselie, citroenschijfjes, mosselen, gamba of garnituur naar eigen keus. Serveren met stokbrood en wijn. Als aperitief sangria in combinatie met olijven, Spaanse kaas, chorizo,