Daube de Boeuf

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snijd het vlees in grove dobbelstenen van 3 x 3 centimeter. Vermeng de ingredienten voor de marinade en giet dit over de blokjes vlees. Laat dit circa 4 uur afgedekt in de koelkast marineren. Haal de blokjes vlees uit de marinade, dep ze droog met keukenpapier en bestuif ze met bloem vermengd met wat zout. Fruit de ui, wortel en het ontbijtspek in de olie. Bekleed een braad-/stoof- of smoorpan (de römertopf kan ook) met de plakjes rauwe ham en vul de pan laagsgewijs met blokjes vlees en de gefruite ui, wortel en spek. Breng de marinade met de bouillon en de knoflook aan de kook en laat dit circa 10 minuten zachtjes wat inkoken. Schenk vervolgens de vloeistof door een zeef over het vlees. Denk er aan dat het vlees wel onder moet staan. Voeg peterselie, tijm, laurier en de gekneusde peperkorrels toe. Besmeer de rand van de pan en of deksel met de pasta van water en bloem en druk deze goed dicht. Zet de pan gedurende 3 uur in een voorverwarmde oven van 160°C. Serveer dit gerecht uit de oven, in de pan op tafel. Lekker met gekookte aardappelen of puree.
Voorbereiding
stijd: 240 minuten
Voorbereiding
stijd: 60 minuten

Daube de Boeuf is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Steak met komkommersaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijk gevulde Boeuf Bourguignon
175 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde côte de boeuf
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Boeuf Bourguignon (stoofschotel met wijn en rundvlees)
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Daube de boeuf aux olives
180 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Daube à la provençale
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rundvlees-daube
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Daube De Boeuf.
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept