Bereiding
Voor de versiering: 100 gram marsepein 75 gram boter of margarine 25 gram poedersuiker 1 eetlepel cacaopoeder 100 gram chocoladestrooisel 1 zakje chocoladeglazuur levensmiddelenkleurstof
Voorbereidingswijze 1. Verwarm de oven op 160°
2. Zeef de bloem met het cacaopoeder
3. Vet de grootste springvorm in met boter en bestuif de binnenkant met wat bloem
4. Doe de boter met de suiker en de vanillesuiker in een kom.
5. Klop dit door elkaar tot er een romige massa is ontstaan
6. Voeg er een ei aan toe en klop deze er goed doorheen.
7. Doe dat zo bij alle eieren en bij de laatste nog enkele minuten door blijven kloppen.
8. Doe de bloem en de cacaopoeder erin gedeelten luchtig door heen.
9. Doe alles in de springvorm en strijk het voorzichtig glad 10. Laat het deeg 50 tot 60 minuten gaar worden 11. Laat het deeg iets afkoelen en haal daarna de vorm voorzichtig er van af en laat het verder koelen op een taartrek De versiering: 1. Teken op vetvrij papier de berenkop
2. Leg het daarna op de afgekoelde taart en snijd de taart in de vorm
3. Vermeng de boter met de poedersuiker en de cacaopoeder.
4. Bestrijk de zijkanten van de taart met het mengsel
5. Neem de taart op een hand en bestrooi de zijkant met het chocoladestrooisel
6. Verdeel de marsepein in vier porties
7. Kleur een deel bruin met cacaopoeder, een deel met roze kleurstof en een deel met gele kleurstof
8. De Roze en Gele vormen het snuitje en de bruine samen met het overgebleven witte gedeelte de ogen
9. Geef het gezichtje hier en daar nog wat accent met de chocoladeglazuur.