Gamba's met banaan en kokosmelk

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Leg de gamba's 2 min. in een kom heet water en pel ze, zonder echter het kopje te verwijderen. Snij de bovenkant open en verwijder het darmkanaal (dat smaakt bitter). Schil de bananen en snij ze in de lengte door. Snij vervolgens in blokjes van 2 cm en besprenkel met het citroensap. Snipper de sjalotten fijn. Snij de lente-uitjes in fijne ringen of versnipper het bieslook. Bak de sjalotten glazig in 3 eetl. olijfolie en voeg de gamba's toe. Bak gedurende 3 min. Snij ondertussen de vanillestokjes in de lengte open en schraap er boven de pan de zaadjes af. Voeg vervolgens ook de stokjes toe. Kruid met peper en zout. Voeg de bananen toe en laat nog heel even meebakken. Giet er de kokosmelk over en laat nog even opwarmen. Breng op smaak met cayennepeper. Verwijder de vanillestokjes. Schep de gamba's op een bord, lepel er de saus over met de stukken banaan en serveer met Griekse deegwaren of een stukje ciabatta. Garneer met de lente-uitjes of het bieslook.

Gamba's met banaan en kokosmelk is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Smoothie plus
5 min
Bekijk recept
Curry met groene kool en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Broodpuddinkjes
45 min- Nagerecht
Bekijk recept
Gekoelde kokosmelk met meloen
15 min Nagerecht
Bekijk recept

Surf 'n turf van de grill
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde gamba's, sla en mayonaise van koolzaadolie
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Biefstuk met gamba's
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Groentekroketjes, lamsgehaktballetjes, pittige gamba's, bruschetta en salade van courgette
2 uur- Bijgerecht
Bekijk recept