Gamba’s op z’n Italiaans

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

verwijder de kopjes van de gamba’s en verwijder het darmkanaal en het pantser met uitzondering van de staartjes. Was en droog de rucola Leg de gamba's in een diep bord en besprenkel ze met wat citroensap en voeg wat versgemalen zwarte peper toe. Doe de geraspte kaas met de maïzena in een diep bord en meng goed. Schep nu de gamba's voorzichtig door het kaasmengsel en rol er daarna een half plakje spek/ham om. Houd ze apart in de koelkast. In de slakom, azijn, citroensap, honing en een snufje zout mengen en al kloppende olie toevoegen en versgemalen peper naar smaak toevoegen. Gril de gamba's op een grilplaat of droge koekenpan en 3 à 4 minuten op een matig vuur. Schep de rucola door de vinaigrette en verdeel de sla over 4 bakjes. Verdeel de gamba's over de bakjes en serveer direct.

Gamba’s op z’n Italiaans is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Bonensoep met ciabatta
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sappig Italiaans stoofvlees
20 min-
Bekijk recept
Rijstsalade met basilicumdressing
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ciabattina-toast met paprikasalade
20 min Voorgerecht
Bekijk recept

Surf 'n turf van de grill
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde gamba's, sla en mayonaise van koolzaadolie
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Biefstuk met gamba's
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Groentekroketjes, lamsgehaktballetjes, pittige gamba's, bruschetta en salade van courgette
2 uur- Bijgerecht
Bekijk recept