schil de ananas en verwijder de ogen en de kern vang het sap in een pan op snijd het vruchtvlees in blokjes, doe ze in de pan maar houd ± 200 gram achter doe limoensap, honing, zout en specerijen in de pan halveer de pepers overlangs, verwijder de pitjes en hak het vruchtvlees fijn doe de pepers in de pan en schenk er de wijn en het water bij laat het geheel ± 30 minuten zachtjes koken tot de saus tot ongeveer een derde van de hoeveelheid gereduceerd is pureer de saus met de mixer en voeg er de achter gehouden stukjes ananas aan toe maak de garnalen schoon maar laat de staart aan de garnaal zitten snijd de kipfilet in blokjes van ± 2 x 2 cm fruit de gehakte ui in olie en voeg dan de kipfilet toe als de kipfilet gaar is voeg dan de garnalen en de knoflook (persen) toe als de garnalen gaar zijn voeg dan de ananassaus en het in ringen gesneden lente uitje toe en breng het geheel op smaak met peper en zout de mini ananas doorsnijden ± 1 cm onder de bladeren het onderste gedeelte uithollen en voorzien van een platte kant zodat deze op het bord kan staan en zet er de kop (afgesneden bladeren) naast vul nu de ananas met het mengsel en napeer wat saus op het bord
Garnalen en kipfilet in een pikante ananassaus is een recept van Jerryke's Cuisine