Haasje in bladerdeeg

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Bestrooi het vlees met de peper en schroei het rondom dicht in hete boter. Laat het daarna afkoelen. Bak in het braadvet de sjalotjes glazig en doe de paddestoelen erbij. Voeg als het vocht verdampt is, naar eigen smaak tuinkruiden en peper toe. Laat dit mengsel ook afkoelen. Plak ontdooide plakjes bladerdeeg aan elkaar tot een lap die groot genoeg is om het vlees in te wikkelen (houd 1 plakje apart). Beleg het deeg met de rauwe ham maar laat rondom +/- 1 cm vrij. Leg het vlees op de ham en verdeel het ui- en paddestoelenmengsel gelijkmatig over het vlees. Vouw de deeglap dicht en leg hem met de naad aan de onderkant op een ingevette bakplaat of op bakpapier. Bestrijk het bladerdeegpakket met eigeel. Bak het pakketje af in een oven van 200 graden. Dit duurt ongeveer 30 minuten. Serveer het gerecht met romige paddestoelensaus en peultjes, worteltjes of asperges. [b:338afa9796]Romige paddestoelensaus [/b:338afa9796] 0,5 l rundvleesfond 2 el boter 2 el bloem scheut room scheut witte wijn paddestoelen Laat 2 eetlepels boter bruin worden in een pan, voeg 2 eetlepels bloem toe. Roer tot de bloem is opgenomen door de boter. Haal de pan van het vuur en voeg ongeveer 0,5 liter rundvleesfond toe. Vul de saus met paddestoelen naar keuze en schep vlak voor het opdienen een scheut room en een scheut witte wijn door de saus.

Haasje in bladerdeeg is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Appelbeignets uit de oven
50 min
Bekijk recept
Zuurkoolquiche
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tompouce met zalm en asperges
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse plaattaart
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gegrilde lamshaas met ansjovis-tijmboter
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cassoulet uit Toulouse
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Varkensstoofpotje met tuingroenten, groentepannetje
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkensgebraad met sinaasappel
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept