(opgelet : alles moeten +/- gelijktijdig gebeuren) De kreeften levend koken in de groentenbouillon gedurende 2 à 3 minuten. Daarna snijdt u ze in twee en legt u ze op een bakplaat in een hete oven. Warm een mengeling van gewone extra zuivere olijfolie en boter en bak de asperges kort. Na 5 minuten voegt u peper, zout en een beetje suiker toe en laat u ze lichtjes carameliseren. Zodra de asperges goudkleurig zijn overgiet u ze met een beetje sherry azijn en laat u ze op een zeer zacht vuurtje staan. Laat de zeekraaltjes in zoutloos water koken gedurende enkele minuten (ze moeten krokant blijven). Na het koken onmiddellijk met ijskoud water overgieten om de groene kleur te behouden. Verwarm de zeer zachte olijfolie lichtjes en voeg het citroensap en de tomaten erbij. Zout en peper toevoegen naar smaak. Leg een halve kreeft op elk bord en omring met de tomaten, olijfolie, asperges en zeekraaltjes. Giet een beetje van het olijfoliemengsel en wat gesneden verse basilicum op elke kreeft en serveer onmiddellijk.
Halve kreeft met gebakken witte asperges is een recept van Jerryke's Cuisine