Ierse stoofschotel van everzwijn met Guinness, aar

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Voor het stoofpotje: Kruid het vlees en fruit het langs alle zijden samen met de look en de ui mooi bruin in boter. Voeg er alle kruiden bij, bestrooi met bloem, meng alles goed door elkaar en blus met het bier en de fond. Breng aan de kook en laat een uurtje sudderen op een klein pitje. Haal het vlees uit de pan als het gaar is en hou het apart. Voeg de mosterd en de rozijntjes bij de saus en laat ze eventjes inkoken. Voeg er wat room bij en bind de saus met roux. Voeg er het vlees terug aan toe en laat nog eventjes doorwarmen. Voor de puree: Kook de aardappelen samen met de stelen van de broccoli gedurende 15 minuten. Voeg er dan de bloempjes bij, laat verder garen, giet ze af en droog ze. Stamp ze fijn met munt en amandelpoeder. Breng op smaak met peper en zout. Serveer met een stevige Guinness en sluit af met een Irish Coffee.

Ierse stoofschotel van everzwijn met Guinness, aar is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Courgettetorentjes met zalmtartaar
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Kalfsrolletjes en courgette al pesto met gebakken aar ...
Bekijk recept
Beenhammetje,Schotse Zalm, asperges en gepofte aar
0 min
Bekijk recept
French Rack Met Ratatouille En Knoflook En Gegratineerde Aar
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Ierse lendenbiefstuk, "gravy" saus en wortelkoekjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Blini's met zure room, bietjes en zalm
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Ierse room
Nagerecht
Bekijk recept
Ierse rundvlees-brochette
75 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept