Voor het stoofpotje: Kruid het vlees en fruit het langs alle zijden samen met de look en de ui mooi bruin in boter. Voeg er alle kruiden bij, bestrooi met bloem, meng alles goed door elkaar en blus met het bier en de fond. Breng aan de kook en laat een uurtje sudderen op een klein pitje. Haal het vlees uit de pan als het gaar is en hou het apart. Voeg de mosterd en de rozijntjes bij de saus en laat ze eventjes inkoken. Voeg er wat room bij en bind de saus met roux. Voeg er het vlees terug aan toe en laat nog eventjes doorwarmen. Voor de puree: Kook de aardappelen samen met de stelen van de broccoli gedurende 15 minuten. Voeg er dan de bloempjes bij, laat verder garen, giet ze af en droog ze. Stamp ze fijn met munt en amandelpoeder. Breng op smaak met peper en zout. Serveer met een stevige Guinness en sluit af met een Irish Coffee.
Ierse stoofschotel van everzwijn met Guinness, aar is een recept van Jerryke's Cuisine