Lam in het groen

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Pel de uien en snijd ze in ringen. Pel de knoftookteentjes.
- Bak in een gietijzeren stoolfpan de lamsblokjes gedurende 5 min. op een zacht vuur aan in de warme reuzel. Voeg er de spekblokjes en de uiringen aan toe, Roer het geheel om en laat het gedurende 30 min. op een zacht vuur sudderen. Roer regelmatig om met een houten spatel.
- Voeg de knoflookteentjes toe, breng op smaak met zout en voeg voldoende bouillon toe zodat het vlees onder staat.
- Laat gedurende 30 min. op een zacht vuur sudderen. Pers de citroen uit.
- Verwijder de slaharten. spoel ze en laat ze uitlekken. Voeg ze samen met de peterselie, de munt, de kaneel en het citroensap toe aan de stoofpan. Breng op smaak met peper en indien gewenst met geraspte nootmuskaat en laat nog 20 min. op een zocht vuurkoken.
- Verwijder het munttakje en dien heet op met gewone of in de smout opgebakken aardappelen bestrooid met geraspte nootmuskaat.

Lam in het groen is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Quinoasalade met rivierkreeftjes en krab
30 min-
Bekijk recept
Groen sapje
5 min Snack
Bekijk recept
Shoarma met paprika en frites
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mediterrane pastaschotel met Chaumes
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Auberginegratin met lam en witte saus met feta
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bordje van rauwe ham, vijgen en gesnipperd witlof
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Lentestoofschotel met lam
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamsbout gemarineerd met koffie
1 uur-
Bekijk recept