Pel de ui en hak hem fijn. Snijd de lamschouder in blokjes van 2,5 cm. Rooster de amandelen en sesamzaad in een droge koekepan. Laat in een zware pan de boter en olie heet worden. Voeg de ui, het lamsvlees, het zout en peper, de kaneelpoeder en saffraan toe. Laat het lamsvlees onder voortdurend roeren op middelhoog vuur bruin bakken. Voeg het water toe en breng aan de kook. Doe het deksel op de pan, zet het vuur laag en laat het geheel koken gedurende 1 uur, of totdat het vlees gaar is. Week intussen de zwarte pruimen en rozijnen gedurende 20 minuten in ruim water. Doe ze met het weekvocht in een pannetje, voeg de suiker en kaneelstokje toe en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken. Verwijder als het vlees gaar is het kaneelstokje en voeg de pruimen en rozijnen toe. Schep het gerecht in een tajine of op een schaal, sprenkel het rozenwater eroverheen en strooi het sesamzaad en de geroosterde amandelen eroverheen. Serveer warm. (Voor 6 tot 8 personen).