Lams-tajine met zwarte pruimen

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Pel de ui en hak hem fijn. Snijd de lamschouder in blokjes van 2,5 cm. Rooster de amandelen en sesamzaad in een droge koekepan. Laat in een zware pan de boter en olie heet worden. Voeg de ui, het lamsvlees, het zout en peper, de kaneelpoeder en saffraan toe. Laat het lamsvlees onder voortdurend roeren op middelhoog vuur bruin bakken. Voeg het water toe en breng aan de kook. Doe het deksel op de pan, zet het vuur laag en laat het geheel koken gedurende 1 uur, of totdat het vlees gaar is. Week intussen de zwarte pruimen en rozijnen gedurende 20 minuten in ruim water. Doe ze met het weekvocht in een pannetje, voeg de suiker en kaneelstokje toe en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken. Verwijder als het vlees gaar is het kaneelstokje en voeg de pruimen en rozijnen toe. Schep het gerecht in een tajine of op een schaal, sprenkel het rozenwater eroverheen en strooi het sesamzaad en de geroosterde amandelen eroverheen. Serveer warm. (Voor 6 tot 8 personen).

Lams-tajine met zwarte pruimen is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Zoetkruidig varkensvlees
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hartige mini-oliebollen
115 min-
Bekijk recept
Romige vanillevla met pruimencompote
50 min Nagerecht
Bekijk recept
Toastjes met foie gras en pruimencoulis
Snack
Bekijk recept

Zuurkoolstoof met lamsworstjes
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Shoarma met spitskool en couscous
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscous met amandelen
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gestoomde lentegroenten
35 min Bijgerecht
Bekijk recept