Verwarm de oven voor op 240°C. Smeer het lamsvlees met een kwastje in met wat olie. Leg de bout in een ovenschotel, bestrooi met zout en peper en zet 20 minuten in de oven. Pel intussen de lookteentjes. Pel ook de uien en versnipper ze. Stroop de naaldjes tijm en rozemarijn van de takken. Haal de schotel na 20 minuten uit de oven en draai het vuur lager op 210 °C. Draai de bout om en smeer hem nog eens in met olie. Doe de look en de uien in de schotel en bestrooi de bout met tijm en rozemarijn. Giet een glas water in de schotel en deglaceer de bodem van de schotel. Zet de schotel nog eens 20 tot 25 minuten in de oven. Schep af en toe wat van het braadvocht over de bout. Prik met een naald in de bout om te controleren of het vlees gaar is. Zet het vuur uit. Leg een vel aluminiumpapier over het vlees en laat het nog 15 minuten rusten voor u opdient. Geef bij de bout eventueel een ovenschotel van groenten.