Nage van gefileerde rog met julienne groenten

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Snijd de wortelen en de prei in fijne reepjes. Snijd de groene boontjes in 4 stukjes. Snipper de sjalot fijn.
- Breng de gevogeltebouillon met de witte wijn en de fijngesneden sjalot aan de kook.
- Verdeel ondertussen de reepjes wortel en prei over de rogfilets en rol de rogfilets op. Kruid met peper en zout.
- Pocheer de rogrolletjes 3 minuten in de bouillon (tegen het kookpunt aan). Haal de rogrolletjes uit en houd ze warm.
- Kook de bouillon tot de helft in. Voeg op zacht vuur klontje per klontje de boter erbij en breng de saus op smaak met zeezout, muskaatnoot en peper.
- Plaats de roggetjes in een diep bord en giet er de saus over.
- Garneer met takjes dille en dien op met een romige puree.

Nage van gefileerde rog met julienne groenten is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Koolvis met Chinese groenten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tandoorikip en groenten met pappadums
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Nage van kreeft met mosselen en saffraan
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Nage van schelpdieren met peterselie
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Nage van groene citroenthee, sint-jakobsvruchten en tuinkruiden
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Nage van kabeljauw met groenten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept