Oesters in champagnesaus

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Breng de mousserende wijn met de peperkorrels aan de kook en laat op een zacht vuur even trekken. Zeef de wijn. Klop de dooier los met een garde. Klop de wijn au bain-marie door de dooier tot het dik begint te worden. Roer er dan de gesmolten boter beetje-bij-beetje erdoor. Breng op smaak met oesternat en citroensap en spatel voorzichtig de room erdoor.
Voorbereiding
Leg over 10 oesters een dun plakje grapefruit en garneer met een theelepeltje visseneieren. Nappeer de vinaigrette over 10 oesters en garneer ze met wat bieslook. Verwarm de 10 oesters in eigen vocht zonder te garen en leg ze in de voorverwarmde schelpen. Nappeer er wat champagnesaus over. Kleur dat een paar tellen onder de grill of met een brandertje.

Oesters in champagnesaus is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Hindegebraad in knapperig jasje met champagnesaus en bospaddenstoelen
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Côte à l’os met champagnesaus
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde Zeeuwse Oesters Met Champagnesaus En Kaviaar
20-30 min -
Bekijk recept
Champagnesaus
10-20 min -
Bekijk recept

Oesters in bieslookvinaigrette
10 min Snack
Bekijk recept
Oesters met wasabi en foreleitjes
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Warme oesters met twee sauzen
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Trio van gegrilde oesters
30 min Voorgerecht
Bekijk recept