oesters met champagne

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De oesters openen met een oestermesje, uit de schelp halen en het vocht opvangen. Het oestervocht zeven. De onderste (diepe) schelpen grondig wassen. De oesters in de onderste schelpen leggen en over vier vuurvaste borden verdelen. Ideaal zijn speciale oesterborden met holtes waarin de oesters passen. Heeft u die niet, dan kunt gewone borden nemen en daarop een bodem grof zeezout strooien, waarin u de oesters vastzet (oppassen dat het zout niet in de oesterschelpen komt). De sjalotten zeer fijn hakken en met het gezeefde oestervocht, de champagne, de room en peper (geen zout) tot 1/4 inkoken. Deze champagnesaus over de oesters gieten. De borden 3 à 4 minuten in een voorverwarmde oven op 200 °C zetten. De laatste minuten het grillelement inschakelen om de oesters een mooi bruin korstje to geven. De citroenen doormidden snijden en in de randen van elke helft gekartelde insnijdingen maken. Op elk oesterbord in het mid den een halve citroen schikken. Garneren met toefjes peterselie en zeewier.

oesters met champagne is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Spoom van meloenijs en champagne
10 min
Bekijk recept
Champagne flip
Bekijk recept
Hapjes van peperkoek met ganzenlever, speculaas en pistachenoten
Snack
Bekijk recept
Granité met champagne, aardbeien en frambozen
Nagerecht
Bekijk recept

Oesters in bieslookvinaigrette
10 min Snack
Bekijk recept
Oesters met wasabi en foreleitjes
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Warme oesters met twee sauzen
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Trio van gegrilde oesters
30 min Voorgerecht
Bekijk recept