Oesters met sinaasappel en kreeft

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Kook de kreeft 8 minuten in een bouillon. Ontdoe ze van de schaal en snij ze in stukken van 1 op 2 cm. Haal de oesters uit hun schelp en vang het sap op. Snij de prei in een lange julienne en stoof deze kort aan in een klontje boter. Voor de saus laat je het sap van de oesters samen met het sinaasappelsap tot de helft inkoken en werk je deze op met boter. Kruid met peper, zout en kerrie. Warm de stukjes kreeft op in de warme sinaasappelsaus en voeg op het laatst de oesters toe. Schik de stukjes prei in het midden van diepe borden. Voeg de kreeft, oesters en saus toe en bestrooi met de plukjes kervel.

Oesters met sinaasappel en kreeft is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Kreeft met gemarineerde venkel, sinaasappel en dille
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade van kreeft met artisjok
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Romige vissoep
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kreeft met vanillezout
30 min Voorgerecht
Bekijk recept

Oesters in bieslookvinaigrette
10 min Snack
Bekijk recept
Oesters met wasabi en foreleitjes
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Warme oesters met twee sauzen
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Trio van gegrilde oesters
30 min Voorgerecht
Bekijk recept