Maak een marinade van de azijn, de helft van de rode wijn, de jeneverbessen en de peperkorrels; leg het hert in een glazen of aardewerken kom en giet de marinade erover. Bedek met aluminiumfolie en laat 5 uren of de hele nacht marineren. Haal het hert uit de marinade en dep het droog. Bewaar de marinade. Maak wat olie warm in een zware braadpan en geef de stukjes hert, in porties, een mooi bruin korstje. Gebruik indien noodzakelijk meer olie. Haal het hert weer uit de pan en giet er de resterende marinade in. Deglaceer door goed te roeren. Bsprenkel de stukjes hert met de maizena en doe ze terug in de pan. Voeg de resterende wijn, de wildfond, suiker en vijgen toe. Doe het deksel op de pan en laat 1,5 uur op een klein pitje sudderen. Breng intussen 2 liter water aan de kook. Voeg de ongepelde sjalotjes toe en laat 5 minuten koken. Giet ze af en laat ze genoeg afkoelen om ze te kunnen pellen. Voeg de sjalotjes en de gelei (en de gedroogde pruimen indien gebruikt) bij het hertenmengsel en sudder nog 20 minuten of totdat het vlees gaar is. Voeg de verse pruimen of pruimen uit blik toe indien gebruikt, doe het deksel op de pan en draai het gas uit. Laat 10 minuten staan alvorens op te dienen. Het recept suggereert het gerecht op te dienen met pasta (pappardelle)
Ragout van Hert met Vijgen en Pruimen is een recept van Jerryke's Cuisine